13.06.2023 | El rall

82 min.
tp

El Villar ens ha rebut hui, i és que hi hem anat per a fer una visita guiada a través dels seus jaciments arqueològics, tot un itinerari per la història dels seus avantpassats.

Després hem parlat de la màgia de les llegendes des d'Algímia d'Alfara, on hem conegut una llegenda local sobre sant Vicent Ferrer, i on hem tastat unes postres que han creat basant-se en la seua història.

Hem seguit parlant de llegendes, però amb Juanfran Ferràndiz i la seua "Terra llegendària". Hui ens hem endinsat a la Vall de Gallinera, concretament en el xicotet poble d'Alpatró, per tal de descobrir, a través d'una misteriosa rondalla, la història de la seua Font de l'Orenga.

De les rondalles hem passat a la poesia en la secció "Escriptura als pobles". Ens ha visitat la jove escriptora Sara Martínez Gregori, estudiant d'Història de l'Art i ara també "mare" del seu primer poemari 'A Contraluz'.

I hem acabat el programa amb la nostra directora d'orquestra Imma Mateu i "El racó de la banda". Hui hem tingut amb nosaltres el grup de percussió Projecte SO XXI, format per destacats professionals. Concretament, ens ha acompanyat Joan Soriano, director del grup i professor de percussió.

stats