12.12.2022 | El rall

80 min.
tp

Hem començat el dia traslladant-nos a Albatera, al Baix Segura, on durant la Guerra Civil hi va haver al voltant de 14.000 presos en un camp de concentració. En l'actualitat, en la tercera fase de les excavacions, hi han trobat més de 3.500 peces i més de 400 objectes dels presoners.

Tot seguit, hem donat pas a un dels espais més lúdics del programa, on anem a móns alternatius per a somiar: la ‘Biblioràdio’. Aquesta setmana hem anat a Aldaia, a l'Horta Sud, per a descobrir una de les seues activitats per a aquestes dates: el 'Christmas Elf Workshop'.

Després hem agafat el baló i hem fet parada a Castelló de la Plana per a saber de primera mà com van els preparatius del Mundial de Futbol 5 per a xiquetes i xiquets. Per això hem connectat amb Futshuku, l'escola esportiva que organitza el campionat.

Com cada inici de setmana, a continuació les companyes i els companys que tenim pertot arreu del territori, els membres de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, ens han acostat els titulars més destacats dels seus municipis.

Per a acabar la jornada, vos hem proposat una ruta típica d'aquests dies: la ruta pels pessebres. Hui hem començat el recorregut a Vila-Real, a la Plana Baixa, on Acció Cultural del País Valencià ha muntat un betlem amb més de 2.000 figures, en el qual l'actualitat i l'humor són dos elements clau.

stats