12.09.2022 | El rall diari

79 min.
tp

Com que hui les portes dels centres educatius han tornat a omplir-se de gom a gom, hem rebut a l'estudi dos dels protagonistes d'una iniciativa que des de fa dotze anys fomenta el creixement personal de l'alumnat i el professorat: els tallers de doblatge en valencià.

La música clàssica canvia de dia en la nova temporada, però com sempre Zequi Castellano, amb el seu "El musiquer", ha arribat amb efemèrides i propostes per als pròxims dies. I no només això, també hem descobert la compositora valenciana María Teresa Andrés Blasco.

La mort de la reina Isabel II està acaparant els titulars des del dijous passat, raó per la qual hem rebut l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a saber quines expressions podem usar al nostre territori per a referir-nos a la mort d'una persona.

Com cada dilluns, hem parlat de l'"Esport al territori". Hui, concretament, hem viatjat en bici fins a Sant Vicent del Raspeig per a parlar amb Alejandro Martínez, ciclista del municipi que s'ha proclamat campió d'Espanya en la modalitat de pista.

En la segona part, les companyes i els companys de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes ens han contat com estan vivint la tornada a l’escola i l'actualitat dels seus municipis.

Per a tancar el programa, hem solcat les aigües de l'Albufera a Silla a bord de les emblemàtiques embarcacions de vela llatina, ja que dijous comença un simposi obert al públic en el qual podrem conéixer la història i l'evolució d'aquesta navegació tan arrelada al llac.

stats