11.07.2022 | El rall

82 min.
tp

Hui hem començat amb cultura en femení i en valencià, ja que l’associació Acció Cultural del País Valencià està celebrant durant aquest estiu les seues primeres jornades isabelines amb parades per tot el territori. La seua última cita s’ha celebrat aquest cap de setmana al Casal Jaume I Safor-Valldigna de Gandia.

 

Després ha sigut el torn de descobrir com són els nostres pobles a l’estiu a través dels representants municipals. Per això, hui hem conegut Xaro Miralles, alcaldessa de Benicarló, amb qui hem parlat no només de la seua tasca com a política, sinó de les aficions que du a terme al seu poble.

Com cada dilluns hem descobert paraules. Hui les que formen part del Llibre de comptes de l'antic molí fariner de Bigastre, ja que la localitat del Baix Segura ha recuperat aquest document que permet comprendre el desenvolupament econòmic del municipi.

Tot seguit, hem fet la nostra particular visita a les escoletes d'estiu del territori valencià. Hui ens hem traslladat a Ondara per a saber com s'ho estan passant durant aquest mes de juliol al centre escolar Les Marjals.

Per a encetar la segona hora del programa, els companys i les companyes de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes ens han acostat l'actualitat dels seus pobles i ciutats.

A més, malgrat ser dilluns, us hem portat una proposta per al cap de setmana: el teatre grecollatí tornarà a sonar a la pedrera de la Muntanya Vedat del Pinós després de dos anys amb una nova edició d'un festival on natura, cultura i turisme es donen la mà.

I hem tancat amb més cultura i música, amb els detalls dels concerts i les activitats que s'estan desenvolupant aquest estiu a Bunyol dins de la seua Biennal de Música.

stats