11.02.2022 | El rall diari

79 min.
tp

Hui, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, hem conegut les activitats que s'han organitzat a Altea, en una jornada que pretén incentivar la participació de dones i xiquetes en la ciència, millorar les seues perspectives en la carrera investigadora i reconéixer totes les seues aportacions a la recerca científica. A més, amb la investigadora Mariola Penadés hem descobert com podem divulgar la ciència de manera divertida.

Zequi Castellano, director d''El musiquer', el programa de música clàssica produït per la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes que podem escoltar el cap de setmana en la ràdio d'À Punt, ens ha descobert les efemèrides musicals d'aquesta setmana i ens ha parlat del Teatre Principal de Castelló que la setmana que ve complirà 128 anys.

Tot seguit hem repassat les propostes que ens han llançat les companyes i els companys de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes des de diferents punts del territori.

Hem incidit en una de les festes que més persones congrega cada any al Pinós, la del Villazgo. Enguany festegen de manera especial la declaració de vila del 12 de febrer de 1826.

En la segona part del programa ens han acompanyat els col·laboradors del programa 'Cinèstesia'. Ens han parlat de les novetats del sector audiovisual valencià i ens han acostat els preparatius de la gala dels Goya. Lluís i Pablo estaran en la gala i dilluns ens ho contaran en el programa.

Hem tancat el programa amb l'espai "Sona València". Hui, el col·laborador Salva Gómez ens ha portat el catedràtic de composició del Conservatori Superior de València, el compositor de Silla Andrés Valero, i hem parlat del seu últim treball.

stats