11.01.2023 | El rall

81 min.
tp

La primera parada de hui l’hem feta a Morella, perquè el Centre d’Estudis dels Ports fa 40 anys i, a més, l’Ajuntament li ha fet entrega de la creu de Santa Llúcia 2023, màxima distinció del municipi. Hem parlat amb la seua presidenta, Violeta Tena, i amb un dels socis fundadors, Ernest Querol.

Tot i que hui no ha pogut visitar-nos Clara Laguarda, ens ha preparat un “A la marxeta” ben carregat de música i d’il·lusió per tal de començar l’any de la millor manera possible.

En la secció “Il·lustres Municipals” hem conegut la història de Lara Pitarch, una artista que presenta al MucBe, Museu de la Ciutat de Benicarló, una exposició que reivindica la bellesa de les dones més enllà dels estereotips.

També hem visitat Burjassot per a parlar amb Juan Manuel Hernando, regidor de Benestar Animal de l’Ajuntament, sobre la campanya que han posat en marxa perquè no es done menjar als esquirols del parc de l’Eixereta.

I hem acabat el programa de la manera més suculenta possible, amb “El cabàs de Galletero”. Hui hem parlat del garrofó, aliment reconegut en la nostra gastronomia, i ara també reconegut per la Real Acadèmia Espanyola. I hem sabut més coses de la carxofa gràcies a Guillermo Edo i Carlos Miravet, director i gerent de Cooperativa Agrícola de Benicarló.

stats