10.11.2021 | El rall diari

80 min.
tp

Hui El Rall s'ha centrat en el patrimoni de la Comunitat Valenciana, ja que està en perill. Així ho advertix l'últim informe de l'associació Hispania Nostra i l'exposició itinerant "Patrimoni contra les cordes" de la Federació d'Instituts d'Estudis del País Valencià, entitat que també fa anys que està denunciant aquest fet.

Hem estat a Alzira, on l'Agència de Desenvolupament Local ha convocat els Premis EcoRes, uns guardons dotats amb 30.000 euros que pretenen incentivar la creació d'empreses que afavorisquen l'economia circular i la gestió de residus. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu reduir la quantitat de deixalles que produïm.

També hem recordat que d'ací a res els aparadors s'ompliran d'ofertes i descomptes per dates com el Single Day, el Black Friday o el Cibermonday. Però són eixos els preus que veritablement hem de pagar pels productes? Quant ens gastem les valencianes i els valencians durant estos dies? Per a saber tot açò, hem parlat amb la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

També hem tingut les "Xarrades en xarxa", en què les protagonistes han sigut les converses intergeneracionals i la transmissió oral. Amb Ramón Mampel, Joan Olivares i Joan Borja hem reflexionat sobre com han canviat els diàlegs a peu de carrer.

Vestit d'etiqueta i amb un cabàs ple de luxe ha arribat hui el nostre col·laborador gastronòmic Carles Galletero per a parlar-nos d'un producte estrela de la tardor: la tòfona. A més, hem tornat a Alzira per a parlar del V Concurs Nacional d'Espardenyà Valenciana.

I hem tancat el programa amb un altre producte de luxe: el safrà. Amb Segundo Ríos, director del jardí botànic de les Torretes d'Ibi, hem descobert les peculiaritats d'estos pistils, que són sinònim d'èxit en moltes receptes.

Continguts