10.02.2022 | El rall diari

78 min.
tp

Hui hem conegut un projecte que ens permet visitar i conéixer més de 250.000 objectes allotjats en més de 100 museus espanyols, sense moure'ns de casa. Es tracta de SeMap, un mapa interactiu que ens facilita informació sobre aquests béns culturals, elaborat en col·laboració per l'IRTIC i el Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València.

Hui ens ha visitat el professor i divulgador Vicent Baydal. Ens ha acostat un tast d'un fet inèdit, importantíssim en la història contemporània d'Espanya i que hui fa 149 anys que es va declarar, però que a penes va tindre recorregut: la Primera República Espanyola.

Tot seguit, us hem presentat un il·lustre municipal i la gesta que està aconseguint. Un veí d'Albal ha viatjat fins al cap Nord, a Noruega, en moto. Hem sabut què l'ha dut a fer aquest viatge sobre dos rodes i amb temperatures que han arribat a 26 graus sota zero.

Hem tancat la primera part del programa a l'IES El Ravatxol del Castellar, a València, per a conéixer el seu projecte escolar de ràdio.

En la segona part hem obert una finestra al medi ambient. La nostra col·laboradora Elisa Moragón, companya d'Alzira Ràdio, ens ha portat hui les reivindicacions de la Plataforma d'Afectats del Projecte Magda a Castelló.

L'última parada l'hem feta a Novelda. Des d'aquesta ciutat del Vinalopó Mitjà ens han contat els detalls de l'exposició que s'inaugura demà sobre la figura d'Empar Navarro, una mestra que va renovar l'ensenyament en valencià.

stats