09.02.2023 | El rall

78 min.
tp

Amb motiu del XXVIII Curs d'avanços en Pediatria, hem començat el programa fent una taula redona en què hem parlat sobre el suïcidi infantojuvenil. L'han formada Fernando Fernàndez, professor del CIP FP Ausiàs March de València; Ignacio Manrique, pediatra i director del curs director de l'Institut Valencià de Pediatria; i Maria de Quesada, presidenta de l'Associació La Niña Amarilla.

Després hem viatjat a l'Alcora per a conéixer Al-qüra, unes jornades medievals que se celebren del 10 al 13 de febrer. Hem parlat d'aquest esdeveniment amb l'alcalde, Samuel Falomir.

Hem seguit amb festes i celebracions fent parada a Pego, perquè allí estan a punt de donar el tret d'eixida al seu famós Carnestoltes. Hem conversat sobre els primers actes amb Domènec Pons, president de l'associació Atzaïla.

Una altra localitat que té l'agenda plena aquest cap de setmana és Alzira, que acull els Campionats d'Espanya d'Halterofília. Ens ho ha contat Mònica Carrió, vicepresidenta de la Real Federació Espanyola d'Halterofília.

A continuació ha arribat la nostra companya Elisa Moragón amb la seua secció 'Ecosfera', des d'Alzira Ràdio. Hem entrevistat Francesc La Roca, de la Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua al Xúquer; ens han aconsellat sobre què menjar a l'hivern i hem visitat una exposició sobre ànecs.

Hem acabat el dia parlant dels Premis al Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies amb Juli Casanova, del gabinet de la Subsecretaria General de la Federació.

stats