07.02.2022 | El rall diari

83 min.
tp

Hui és un dia especial per a nosaltres, fem 100 programes des que el 20 de setembre iniciàrem aquesta aventura radiofònica en què la informació de proximitat i els municipis són els principals protagonistes. El projecte va nàixer fa quatre anys, i ha anat evolucionant durant aquest temps, i alhora ha mantingut l'objectiu: informar-vos del que passa al nostre territori i acostar-vos les realitats més pròximes.

Al llarg d'aquests 100 programes hem visitat quasi 150 pobles de tota la geografia valenciana, ens hem endinsat en les històries de les persones que els habiten i les iniciatives exemplars que ens han arribat des de cada punt del territori. I és que si hi ha una cosa que caracteritza aquest espai és que ací els temes del dia tenen nom de persona, d'iniciatives que ajuden a millorar la vida dels veïns i les veïnes.

A més, hem fet la ruta dels esmorzars per a seguir els consells dels nostres col·laboradors Joan Ferrús, Arnau Clari i Pelayo Máñez i agafar l'energia que necessitem per a acarar la setmana. Amb ells hem visitat el Restaurant Buenísimo d'Alcàsser.

Tot seguit hem descobert noves paraules. Hui ens hem centrat en les frases fetes, en les dites populars, en els refranys. En concret, en els que fan referència a aquest mes de febrer. Hem aprés a interpretar-los i a saber què ens aporten amb Carme Navarro, tècnica lingüística de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

Hem tancat la primera hora del programa "Xarrant en xarxa". Amb Pepa Guardiola, Isabel Morant i Tesa Giner hem parlat d'aquest mitjà de comunicació, la ràdio. Diumenge 13 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Ràdio i hem aprofitat aquesta efemèride per a parlar del paper que aquest mitjà ha jugat en les nostres vides.

En la segona part hem fet una ullada a l'oratge. Però no al que tenim hui en concret, sinó al que caracteritza la ciutat de Torrent. Hem fet aquesta aproximació amb l'alumnat del CEIP Antonio Machado Torrent. Ja sabem com treballen amb les dades que recullen en l'estació meteorològica que tenen instal·lada al centre gràcies al projecte Meteocole.

Hem posat fi al programa sentint les veus que cada dia obrin la finestra de la ràdio en les emissores municipals per a informar-vos i entretenir-vos. Elles i ells ens han fet de mecenes en aquest camí que començàrem el 20 de setembre de 2021. Hui ens han acompanyat per a bufar junts els ciris del pastís.

stats