06.09.2022 | El rall diari

80 min.
tp

Hui hem iniciat el programa a la Safor, des d'on hem fet un viatge a l'edat mitjana. Quins costums tenien en aquella època? Quina música escoltaven? Podeu saber la resposta a aquestes incògnites gràcies a la tercera edició del Festival Internacional Medieval per al Públic Infantil i Familiar d'Europa de Simat de la Valldigna.

Després hem seguit amb incògnites que hem resolt amb Juanfran Ferrándiz, perquè la "Terra Secreta" de hui ha sigut Agres, una localitat que concentra un bon grapat de tresors immaterials que hem descobert en una passejada virtual mitjançant les ones de la ràdio.

Tot seguit, ens hem endinsat en històries inèdites amb la nova secció que hem presentat hui: "Escriptura als pobles", on descobrirem el talent literari dels valencians i les valencianes. Hui ens hem submergit en 'El mar que respiras', la nova novel·la de Roberto Hurtado, escriptor alacantí.

Setembre és temps de verema, com diuen a Viver, on també hem fet parada perquè la cooperativa del municipi convida tot el públic a xafar raïm. Es tracta d'una proposta que es durà a terme durant aquest mes i que convertirà tot aquell que s'hi apunte en veremador o veremadora per un dia.

Amb la tornada a escola també ha tornat la nostra directora de banda favorita: Imma Mateu. Com ella diu, ens hem retrobat en "El racó de la banda" més carregadet de bombo, hui amb el director d'orquestra Cristóbal Soler, que ens ha parlat de la Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

stats