02.06.2022 | El rall diari

79 min.
tp

Hui hem iniciat el programa viatjant a Morella, on aquest cap de setmana celebren el seu Festival Literari per on passaran personalitats de renom de l'àmbit cultural. L'alcalde del municipi, Rhamses Ripollés, i la directora del festival, Elena Moya, ens han avançat tots els detalls d'aquest esdeveniment.

Després hem continuat amb la nostra llengua com a protagonista, passant de la literatura escrita als parlars amb l''Aperitiu lingüístic' de Vicent Beltrán, que des de la Universitat d'Alacant ens ha descobert les particularitats de la parla de la ciutat de Castelló de la Plana.

També, com cada dijous, hem conegut els nostres ''Il·lustres municipals''. Hui ens hem traslladat a Onda per a conéixer el pòdcast 'Talent Ondense' sobre personalitats de la localitat, amb la seua alcaldessa, Carmina Ballester, i la primera entrevistada del projecte, la científica Dolores Corella.

Tot seguit hem parlat amb els xiquets i les xiquetes del nostre territori en les ''Tertúlies escolars''. Hui hem visitat l'alumnat del centre Ausiàs March d'Albalat de la Ribera.

En la segona part del programa hem encetat la secció '''Ecosfera'' d'Elisa Moragón, que ens ha portat una iniciativa que combina activitats turístiques i sostenibilitat al riu Xúquer. Per a saber-ne tots els detalls hem parlat amb el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez i, a més, hem rebut l'''ecoconsell'' setmanal.

Per a acabar la jornada, hem conversat amb l'ens municipalista de Vincles, un projecte fruit del conveni entre Labora i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, gràcies al qual se celebren diverses trobades entre empreses i persones emprenedores per a dinamitzar l'ocupació al territori.

stats