01.09.2022 | El rall diari

76 min.
tp

Alaquàs ha sigut la nostra primera destinació de hui. En aquesta localitat s'ha presentat una nova edició dels seus 'Quaderns d'investigació', que enguany se centra en les dones del municipi. És per això que hem conegut les dones migrants d'altres autonomies que han aplegat a aquesta localitat de l'Horta Sud per a convertir-la en present i futur de les seues famílies.

Com cada dijous, hem rebut una il·lustre municipal i, en aquest cas, multidisciplinària. Es tracta de la investigadora i atleta Bárbara Hernando, que va passar de les pistes d'atletisme a publicar en la revista científica més prestigiosa del món, 'Nature'.

Tot seguit, i amb la catifa roja preparada, els companys de 'Cinestèsia', des de Ràdio Godella, han fet un recorregut de pel·lícula per l'Alacantí, el Baix Segura i l'Horta.

A continuació, ens ha visitat un dels investigadors de l'Institut López Piñero per a, des de Morella, endolcir-nos el matí amb moltes curiositats sobre l'estèvia!

En la segona part del programa hem baixat a l'infern, això sí, després de pujar 6.000 escalons. On? A la Vall de Laguar i a través de l'espai on les rutes de l'interior del territori valencià són les protagonistes.

stats