Resiliència enfront de la malaltia: així és la lluita de Belén contra la fibrosi quística

La pneumòloga Amparo Solé ha explicat en 'Crònica mèdica' amb admiració que tot i ser una pacient amb una malaltia "molt evolucionada", la jove es fa forta en l'adversitat

Belén Fombuena, la jove que es creix davant l'adversitat ok

El cas de Belén Fombuena és un altre dels casos complexos al que ha fet seguiment l’equip de la docusèrie Crònica mèdica. Es tracta d'un cas especial per tractar-se d’una fibrosi quística “molt evolucionada” i amb molta patologia al seu voltant, segons ha explicat la seua pneumòloga, Amparo Solé. Tot i això, com Belén fa front a la malaltia sorprén la doctora.

L’equip del programa ha acompanyat Belén a un dels seus ingressos. Des del llit, i mentre menja alguns aliments, els ha parlat de la seua malaltia: “La fibrosi quística es detecta per un gen que tenen els pares. Afecta els pulmons, el renyó, l’estómac, el pàncrees també... quasi tot”, ha dit Belén resignada. 

La jove també ha explicat que pren molta medicació. “Al dia puc prendre més de 40 pastilles. I a la mínima estic ingressada”. Però això sí, quan els dolors estan controlats, el somriure i alegria també acompanyen la jove.  

La pneumòloga Amparo Solé ha dit de Belén que "es tot un bitxet". “Ella en l’adversitat es creix. A mi no deixa de sorprendre’m la valentia que té. Ha arribat a cantar en TikTok mentre estava a l’UCI, quan una altra persona no tindria ganes de res”.

Coneix la història de Belén en el segon capítol de 'Crònica mèdica'

També et pot interessar

stats