"Els problemes de la vida es poden convertir en grans problemes de salut mental"

Les històries de 'Crònica mèdica' ajuden a entendre la importància de l’ajuda de professionals en moments difícils als quals tots estem exposats 

Fran, un dels protagonistes de la segona temporada de 'Crònica mèdica' / À Punt Mèdia

Un dels protagonistes de la segona temporada del programa Crònica mèdica és Fran, una persona que pels seus problemes d’addicció a l’alcohol i el joc va acabar vivint al carrer. La docusèrie ha mostrat el moment en què els psiquiatres i la resta de professionals sanitaris que el tracten li han donat l’alta. El consideren “estable” pel que fa a la malaltia. Però, tot i això, continuaran en contacte amb ell per tal d'ajudar-lo a trobar una vida plena, dins de la normalitat i allunyat de les addiccions.

En el moment de la gravació d’aquest programa, només fa una setmana que Fran està fora del centre hospitalari, i com ha confessat als professionals que han anat a visitar-lo, “quan u no està a gust en la vida sempre pensa a deixar-la, però ara comence a trobar-me millor". Per a poder fer front a l’habitatge i poder menjar, compta amb la xicoteta pensió que cobra i també amb l’ajuda del seu germà.

Com han volgut destacar els professionals sanitaris davant les càmeres de Crònica mèdica, “els problemes a la vida estan, i estan per a tots”. “Qualsevol persona estem exposats al fet que en algun moment de la nostra vida ens vaja malament, ja siga en la faena, amb la nostra parella, en l'àmbit de l'oci o amb els amics. I pot ocórrer que ens afecte de tal manera que no puguem continuar amb la nostra vida”, ha argumentat un dels professionals sanitaris entrevistats per l'equip de Crònica mèdica. Per això, han recordat que quan això passa ”necessitem una ajuda de professionals, que són experts. Ells són professionals per a fer front als problemes de la vida, que es poden convertir en grans problemes de salut mental".

En el meu cas ha sigut l’alcohol i el joc. Eixa ha sigut la meua perdició. I per això vull dir a qui puga escoltar-me que per favor, no juguen ni beguen. Fran - En tractament per caure en addiccions
Fran parla amb els professionals que li fan seguiment psicològic fora de l'hospital
Fran parla amb els professionals que li fan seguiment psicològic fora de l'hospital / À Punt Mèdia

Fran, en rebre l’equip que li fa el seguiment fora de l'hospital, ha comentat amb ells el seu estat d’ànim, mentre s'esforça a contextualitzar la seua situació dins de la societat: “hi ha persones que s'arruïnen perquè el negoci els va mal, en el meu cas ha sigut l’alcohol i el joc. Aquesta ha sigut la meua perdició. I per això vull dir a qui puga escoltar-me que, per favor, no juguen ni beguen".

Mira l'últim capítol de la temporada de 'Crònica mèdica'

També et pot interessar

stats