Fran Vivó, un exbomber diagnosticat amb ELA que cada dia transmet a les xarxes que la vida és un regal

La d’aquest jove és una de les emotives històries de Crònica mèdica, una sèrie que narra la malaltia des de l’esperança, la valentia i el sentit de l’humor dels seus protagonistes

Fran Vivó ha decidit que el somriure l'acompanye en cada moment de la seua vida / À Punt Mèdia
10 de setembre 2023 - 08:00 Actualitzat: 29 de febrer 2024 - 13:04

Fran Vivó treballava com a bomber forestal i una de les coses que més li agradava era pujar a la muntanya. Seguir-lo a les xarxes i veure imatges de fa uns pocs anys permet palpar com vibra en les altures, tant per la seua professió com per afició. En les imatges al seu Instagram el veiem en el que va ser la seua última pujada, al pic Taillón, al Parc Nacional d’Ordesa. La seua vida, tot i la seua joventut, va patir un canvi total quan el 2018 va ser diagnosticat d’esclerosi lateral amiotròfica, malaltia més coneguda com a ELA. 

Hui dia Fran es troba en una fase molt avançada d’ELA. La seua història, junt amb la d’altres persones amb altres malalties, protagonitzen els programes de la segona temporada de la sèrie Crònica mèdica. Un treball audiovisual que aborda el cas de persones amb malalties, i com la viuen des d’un punt de vista íntim i pròxim.

Un acompanyament de dos anys

La història de Fran Vivó en la sèrie Crònica mèdica és fruit de dos anys d'acompanyament. En el moment de la gravació el jove té trenta-tres anys. En el capítol de l'estrena de la sèrie viurem una de les seues visites periòdiques a l'Hospital La Fe de València. El seu pare, Francisco Vivó, en aquesta visita recorda a la doctora que l’atén aquell dia que el començament dels símptomes va ocórrer el 2018, en notar-se densitat a les cames.

El pare ha explicat que el jove porta lector ocular “des de fa any i mig, que utilitza per a comunicar-se amb nosaltres i amb les xarxes socials”. El jove utilitza el dispositiu per a totes les seues gestions. Els lectors oculars permeten als seus usuaris, de manera miraculosa, comunicar-se a partir del moviment dels seus ulls. 

En la visita a La Fe també es parlarà de la faceta d'influencer de Fran Vivó. “Sempre estan parlant [en les sessions mèdiques] de Vivó el bomber. Ara que cal?, fer-se, seguidor teu?”, li pregunta la doctora, que també presumeix de mantindre un blog de galetes, doctorcookies.com.

Fran i la seua família volen donar visibilitat a la malaltia a través de les xarxes socials amb l’objectiu de donar suport a iniciatives que milloren la investigació de l’ELA. Més de 50.000 usuaris segueixen el seu compte d'Instagram.

Fran, sempre porta bona cara quan arriba a l'hospital
Fran, sempre porta bona cara quan arriba a l'hospital / À Punt Mèdia

Mira el programa de 'Crònica mèdica' en À Punt

També et pot interessar

stats