L'ús dels productes congelats enfronta alguns cuiners de la Vall d'Ebo en 'Cartes en joc'

El programa d'À Punt evidencia les diferents opinions al voltant de l'ús i la qualitat dels productes congelats en la cuina

Els participants del programa descobreixen els productes congelats del bar Pego Z&E / À Punt Mèdia

En la nova entrega del programa Cartes en joc, destinat a trobar les millors tapes de la Vall d’Ebo, una paraula ha aconseguit un protagonisme que ningú esperava. Ha sigut la paraula “congelat” i l’anècdota l'ha protagonitzada l'encarregat del bar Pego Z&E, Eduardo Costa. Per alguna raó, en cadascuna de les visites fetes pels concursants als establiments participants —seguint la dinàmica del programa—, Eduardo ha demostrat tindre fixació amb els productes congelats que emmagatzemaven uns i altres establiments.

Tot va començar en la seua visita al bar Arrabal de la piscina de Tollos. En obrir el congelador, Eduardo mirava de reüll les bosses de preparacions casolanes que els seus propietaris tenien congelades. Es tractava de matèries primeres cuinades amb antelació per a preparar plats més complexos i elaborats. 

I en arribar el torn del bar casino Ca Joan, de Castell de Castells, Eduardo ha tornat a dir: “Té molt de congelador, això vol dir que té molt de congelat… A mi el que més m’agrada, el fresc…”. Les altres dues parelles de concursants no donaven crèdit a la seua fixació pel que tots ells consideraven un recurs fonamental en tota cuina. Com li ha recordat José María Salinas, del bar Arrabal (Tollos), que experimenta dia a dia la possibilitat d'estendre la temporada turística en zones com la Vall d’Ebo, i on el treball "és fluctuant", fer ús de productes congelats de bona qualitat no és cap problema. Arribat aquest punt, alguns han pensat en veu alta: “Ja veurem... quan anem a dinar a sa casa”. I el que ha passat en arribar els quatre al bar Pego Z&E cal mirar-ho.

Ací pots veure el programa sencer de 'Cartes en joc'

També et pot interessar

stats