Ribó: "Encara no és imprescindible tancar les platges"

13 min.
12

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat aquest divendres el programa A la Ventura d'À Punt, on s'ha debatut sobre salut i les mesures restrictives en la pandèmia actual. En aquest context, Ribó ha assegurat que el primer cap de setmana amb tancament perimetral a la ciutat ha començat amb retencions al voltant de les 15:00 hores, però "la situació s'ha normalitzat" després.

El primer edil també ha fet referència a les aglomeracions a les platges i ha recordat que són un lloc de risc de contagis on s'han de respectar les normes rigorosament. De la mateixa manera, ha destacat que, en cas de no fer-ho, és un "acte d'incivisme", una insolidaritat i un fet que pot comportar multes. En aquest sentit, ha considerat que el tancament d'aquests espais és una "mesura extrema" que ara mateix "no és imprescindible". D'altra banda, ha afirmat que es farà si és necessari, per a garantir el compliment de les normes. De moment, l'alcalde de València ha indicat que s'ha "encarregat a la policia un control a les platges que siga el més estricte possible".

Així, Ribó ha indicat que s'han activat 350 agents de la Policia Local, que, junt amb la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica, "poden establir un tancament i un compliment de les normes".

Quant al possible tancament dels centres comercials, s'ha posicionat a favor, perquè considera que són espais majoritàriament tancats i on els contagis poden afectar més persones tot i que la limitació de l'aforament és del 30%.

En relació amb les persones que no han respectat l'orde de vacunació, l'alcalde ha assenyalat que l'Ajuntament de València ha demanat la llista completa i la seua dimissió. Sobre aquest cas ha precisat que, si algun regidor del seu partit haguera "tingut aquesta pèssima temptació", li hauria exigit la dimissió. "És un acte d'insolidaritat per a la població" –ha afegit– "i un acte molt greu".

Preguntat per la possibilitat de celebrar les Falles el 2021, l'alcalde ha assenyalat que, si bé és segur que al primer semestre no serà possible, encara "hi ha moltes incerteses" que no permeten "dir quan podrem fer les Falles ni en quines condicions". Així també, el primer edil ha indicat que, tan prompte com la situació permeta plantejar la celebració, l'Ajuntament es reunirà amb el moviment faller.

stats