Ortiz diu que el PPCV arribarà “fins on faça falta” per esclarir la situació dels hospitals de campanya

20 min.
tp

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Eva Ortiz, ha assegurat aquest divendres que la formació arribarà “fins on faça falta” per tal d’esclarir les situacions de “caos” que s’han viscut en les darreres setmanes als hospitals de campanya.

La setmana passada, el PP va anunciar que presentaria una querella contra la Generalitat per les possibles deficiències d’aquests espais sanitaris temporals que s’han instal·lat a la Comunitat Valenciana, després que a alguns pacients els hagueren de traslladar a l’antic Hospital La Fe. Ortiz ha qüestionat els motius que el Consell alega sobre el trasllat dels pacients i ha posat en dubte que tot estiga “en orde” als centres sanitaris. Davant d'aquestes acusacions, la Generalitat va presentar un informe en què es posava de manifest que els hospitals de campanya no presenten cap deficiència i tampoc es va posar en risc la seguretat dels malalts. “S’ha d’arribar fins al final de les coses. Si tot està en orde, d’acord; però primer s’ha d’investigar”, ha insisit la també síndica adjunta del PP a les Corts.

Sobre la conveniència de les últimes mesures que ha ordenat la Generalitat per contindre l’avanç de la tercera onada a la Comunitat Valenciana, Ortiz ha criticat la falta de transparència del govern valencià a l’hora de justificar les restriccions. “Els grups de l’oposició no sabem amb quin criteri es prenen les decisions”, ha apuntat. Així, ha assegurat que el govern del Botànic (format pel PSPV, Compromís i Unides Podem) “ha improvisat” en l’adopció de totes les mesures des de l’inici de la pandèmia. “Hi ha un caos obvi. Hi ha tres grups en l’executiu i no es dirigeixen la paraula. Només fan un contraatac públic contra ells”, ha valorat. Com a exemple, ha qüestionat els darrers canvis en els protocols de vacunació: “De veres que no sabien que anaven a arribar noves vacunes?”

Una de les polèmiques que ha centrat el focus mediàtic en les dues últimes setmanes ha sigut la de les vacunacions irregulars de càrrecs públics, que han esguitat tant diputats del Partit Popular com del PSPV. Ortiz ha assegurat que caldrà veure com avancen les investigacions de la Conselleria de Sanitat Universal a l’hora de prendre les mesures corresponents, però ha matisat que aquestes mesures han de ser iguals per a totes les formacions. En aquest sentit, ha avançat que els populars han demanat a les Corts l’obertura d’una comissió d’investigació per esclarir els fets ja que fins ara –diu– “no tenen clar quin és el protocol de vacunació quan hi ha dosis sobrants ni quines són les sancions per a qui se salta la llei”.