Ildefonso Hernández: "Cal baixar a una incidència mínima per a poder controlar les noves soques"

8 min.
12

El catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Ildefonso Hernández, ha assegurat aquest divendres en el programa A la Ventura de la televisió d'À Punt Mèdia que les noves variants del coronavirus "són una preocupació constant perquè poden afectar la gravetat de la malaltia i també la capacitat de transmissió". Herández feia aquestes declaracions el mateix dia en que la Conselleria de Santiat confirmava els tres primers casos de la variant sud-africanana a la Comunitat Valenciana.

Segons Hernández, que també és assessor del president Puig en la gestió de la pandèmia, la manera de procedir contra aquestes noves variants seria fer-ne una "vigilància estreta", raó per la qual ha recomanat al Consell reforçar els dispositius de salut pública, de vigilància i de laboratori. "El que és més important ara és baixar a una incidència mínima perquè quan hi haja soques noves es puguen controlar. No podem estar en incidències altes perquè el seguiment dels contactes no és possible", ha afegit.

En aquest sentit ha explicat que el que es vol intentar ara és baixar la incidència perquè quan hi haja un nou brot es puga controlar eficientment mitjançant el servei d'atenció primària i el servei de salut pública. És a dir, "baixar per a no tornar a pujar".

Per a aconseguir-ho, considera que cal dur a terme una vigilància i un control 24 hores al dia 7 dies a la setmana, i prendre's cada nou cas com una alarma. Però també ha acceptat que, si no s'ha fet així encara, és perquè caldria reforçar el servei de salut pública i això és difícil a causa de la manca de personal i la necessitat de formar-lo.

Quant a la vacunació massiva que el Consell pretén començar a l’abril, l'opinió del catedràtic és que la clau és "fer una planificació logística molt precisa" perquè, encara que actualment hi ha prou personal per a dur a terme la inoculació, "en un període d'un mes o mes i mig caldrà més personal i més espais", cosa que requereix una "molt bona" planificació.

stats