Cantó, sobre els pressupostos: “Hem de deixar l’orgull a banda, intentar ser útils i sumar”

21 min.
12

El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha apostat aquest divendres per “deixar l’orgull a banda” i “intentar sumar” per a tirar endavant els pressupostos, tant al Congrés com a les Corts.

En una entrevista en el programa A la Ventura d’À Punt Mèdia, Cantó ha dit que no entén dirigents de Compromís o d’Unides Podem que es mostren crítics per l’acostament de Ciutadans al PSPV-PSOE. En aquest sentit, ha convidat els socis del govern del Botànic a presentar al seu partit un acord de pressupostos ja signat per a estudiar si Ciutadans hi dona suport.

També ha posat com a exemple els acords del Pacte per a la reconstrucció –signat per tots els partits de les Corts, tret de Vox–, però ha reclamat al PSPV, Compromís i Podem “que complisquen el que han signat”, perquè en cas contrari “estaran enganyant el poble valencià”.

Sobre un sí de Ciutadans als pressupostos generals de l’Estat, Cantó ha indicat que és un bon exemple que Arrimadas “ha deixat l’orgull a banda” i té “més responsabilitat que els socis de Sánchez”. Tot i això, ha indicat que “atraure el PSOE cap al centre és molt complicat amb Sánchez”.

L’acostament de Ciutadans al PSPV-PSOE també ha estat objecte de les preguntes de Marta Ventura. El síndic de Ciutadans ha dit que tracta de ser útil als valencians intentant arribar a acord per a ampliar la majoria. A més, ha indicat que en temps de pandèmia “l’ideal no és trencar governs, sinó ampliar-los”.

Cantó ha afegit que el PP i el PSOE no arriben mai a acords per a governar i que no vol que estiguen “en mans dels nacionalistes Compromís ni dels populistes de Podem”. En la seua opinió, caldria “un govern de concentració amb els purament constitucionals: PP, PSOE i Ciutadans”.

Preguntat sobre les afirmacions del ministre José Luis Ábalos en el programa A la Ventura en què va descartar l’esborrany del finançament al novembre, Cantó ha dit que és “una nova mentida” del PSOE, a qui ha responsabilitzat juntament amb el PP de l’infrafinançament dels valencians. També ha assegurat que Compromís fa “de fava útil” donant suport al PSOE al Congrés.

Sobre la declaració institucional presentada perquè les Corts reclamen un dèficit com el del País Basc, Cantó ha indicat que el que s’ha proposat “és evident” i que aquesta solució suposaria disposar de 3.000 nous milions en els pressupostos”

Sobre l’eixida del rei Joan Carles I a l’estranger, el síndic de Ciutadans ha afirmat que ara mateix no hi ha cap tribunal que l’investigue i ha apel·lat a la presumpció d’innocència.

stats