Bonig: “La consellera de Sanitat Universal ha de dimitir per la seua incapacitat per a gestionar”

24 min.
12

La consellera de Sanitat Universal i el seu equip haurien de dimitir per la seua “incapacitat per a gestionar”. Era la petició de la líder de l’oposició i síndica dels populars, Isabel Bonig, en el programa A la Ventura d’À Punt quan li han preguntat per la gestió sanitària de la pandèmia al territori valencià.

En opinió de la presidenta dels populars, “no hi ha hagut cap conseqüència del que s’ha fet bé i del que s’ha fet malament”, motiu pel qual ha demanat la destitució de la titular de Sanitat Universal i de tot el seu equip.

D’altra banda, Isabel Bonig també ha rebutjat la recuperació de l’Agència Valenciana de Salut, anunciada pel president Puig durant el debat de política general. La síndica popular considera que ara per ara aquesta iniciativa és inviable, “perquè és moment de gestionar” i el govern de Puig “està fent poca gestió material”. En aquest sentit, ha instat el president de la Generalitat a treballar en altres projectes, com la millora de l’atenció primària, i a oblidar-se de l’Agència Valenciana de Salut.

També en clau sanitària, Isabel Bonig s’ha mostrat partidària de mantindre un sistema de col·laboració entre el sector públic i el privat en la gestió sanitària, encara que “fent un control”. Una opció per la qual, segons ha recordat, es decanten altres governs autonòmics socialistes.

Durant l’entrevista en A la Ventura, la síndica també ha mostrat la predisposició del seu partit a col·laborar en els pressupostos de la Generalitat, encara que s’ha negat a votar a favor de qualsevol pujada d’impostos. No obstant això, Isabel Bonig ha demanat una revisió del sistema fiscal espanyol, una reforma que, com ha apuntat, haurien d’emprendre el PP i el PSOE.

D’altra banda, preguntada pels casos de presumpta corrupció de l’exdirigent popular Carlos Fabra, Isabel Bonig ha manifestat el seu “respecte total i absolut a la presumpció d’innocència i a l’actuació dels jutjats”. A més, ha remarcat que Carlos Fabra està retirat de la política –ha recordat que va abandonar la presidència de la Diputació de Castelló el 2011– i que la nova investigació que l’afecta “sembla una qüestió privada”.

Pel que fa al cas Kitchen, que implica l’exministre popular Jorge Fernández Díaz per haver usat presumptament fons públics per a espiar l’extresorer del seu partit, Isabel Bonig creu que el partit hauria d’aplicar els estatuts i suspendre’l de militància fins al judici oral i, finalment, si és condemnat, expulsar-lo de la formació.

Ara bé, la síndica popular ha demanat el mateix criteri a l’hora de valorar els casos de corrupció de membres del PSOE, Compromís o Podem, després d’admetre que “la corrupció enverina la política” i mostrar-se preocupada pels casos de corrupció, perquè “contaminen tot el sistema”.

stats