La polèmica sentència del Suprem que absol dos condemnats per abús sexual per “simetria de maduresa” amb la víctima de 13 anys

L'absolució per part del Tribunal Suprem de dos joves de 19 i 20 anys acusats d'abusos sexuals a una xiqueta de 13 ha provocat rebuig i indignació en les xarxes socials i en diferents plataformes

L'Audiència de València havia condemnat prèviament els joves a deu anys de presó, però el cas ha patit un gran gir judicial / A la Ventura
25 de novembre 2021 - 10:45

Davant del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el programa A la Ventura s'ha fet ressò d'una resolució judicial ben polèmica.

El Tribunal Suprem ha absolt dos joves de 19 i 20 anys acusats d'abusos sexuals en grup a una xiqueta de 13 anys. L'Audiència de València havia condemnat prèviament els joves a deu anys de presó, però el cas ha patit un gran gir judicial. La sentència del Tribunal Suprem entén que la menor "tenia certa experiència en relacions sexuals" i que existeix "simetria d'edat" entre víctima i agressors. De fet, apunta que "la maduresa de la menor des del punt físic i psicològic no era molt distant de la dels acusats en l'àmbit de les relacions sexuals". La resolució del Suprem ha provocat indignació i rebuig en les xarxes socials, en diferents plataformes i fins i tot, entre alguns col·laboradors del programa.

Es el cas de Cándida Barroso, experta en igualtat que ha assegurat amb vehemència que alguns jutges participen en la justícia patriarcal perquè "estan pornificats" i ha reflexionat sobre el missatge d'incredulitat i d'ineficàcia del sistema judicial que aquest tipus de resolucions envia a les víctimes. L'experta en igualtat denuncia que s'ha fet una valoració "subjectiva" amb l'atenuant de "simetria de maduresa' i s'ha jutjat la víctima per haver tingut relacions sexuals prèvies.

"Tenim uns jutges que participen en la justícia patriarcal" Cándida Barroso - Experta en igualtat

Barroso insta totes i tots a eixir al carrer en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones al crit de "fartes" i s'emociona quan explica que s'ha de remoure aquesta justícia patriarcal, perquè en cas contrari les dones no podrem estar segures mai.

D'altra banda, l'advocada Aída Casanova assenyala una falta de perspectiva de gènere en la sentència i la qualifica d'autèntica vergonya. Apunta que el fet que es tracte d'una xiqueta madura no implica que amb només 13 anys es puga arribar un nivell de maduració en què l'autodeterminació sexual siga completa i es puga donar un consentiment específic a nivell sexual.

La jurista recorda també que als acusats ja els havia condemnat l'Audiència de València per un delicte d'agressió sexual i després el Tribunal Superior de Justícia.

"És una autèntica vergonya de sentència i una falta de perspectiva de gènere" Aída Casanova - Advocada i jurista

Pots trobar tots els continguts d'A la Ventura en el web d'À Punt .

També et pot interessar

stats