Home, jove i amb problemes d'adaptació escolar: el perfil amb major risc d'addició als videojocs

Així ho recull un estudi de la Universitat CEU Cardenal Herrera i l’Hospital Provincial de Castelló

Segons l'estudi, el 6,4% dels adolescents són addictes als videojocs i majoritàriament són homes / À Punt NTC
13 de desembre 2021 - 15:28

El magazín diari 'A la Ventura' ha posat damunt la taula el recent estudi de l’àrea d’Educació i Salut de la Universitat CEU Cardenal Herrera en col·laboració amb l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Provincial de Castelló que identifica els principals trets de personalitat dels adolescents addictes als videojocs. Segons aquest estudi es tracta d'homes joves, amb baixa consciència, poca amabilitat i amb problemes d'adaptació escolar.

Gonzalo Haro, professor de salut mental en la Universitat CEU Cardenal Herrera, ha presentat les conclusions d’aquest estudi valencià en el programa que presenta Marta Ventura. A més de dibuixar el retrat robot dels addictes als videojocs, ha assegurat que un 6,4% dels adolescents pateixen aquesta addicció i que majoritàriament són homes.

“Comença a ser una adicció quan repercuteix en l’àmbit acadèmic i altres esferes de la vida” Gonzalo Haro - Professor de Salut Mental en Universitat CEU Cardenal Herrera

 

El professor ha incidit en la importància de reforçar l'autonomia dels adolescents, l'orde i la perseverança, a més de fomentar el compliment de les normes i del compromís. També assenyala que cal limitar el temps d'ús dels videojocs en els adolescents i donar-los alternatives lúdiques. L’expert també ha reflexionat sobre el fet que els joves estiguen constantment exposats a les pantalles fent classes per internet o consumint continguts de les xarxes. Però assegura que s’ha comprovat que un favor protector davant aquesta addicció és la bona relació i comunicació entre pares i fills.

“Demostrar afecte incondicionalment i tindre una bona comunicació amb els fills redueix el risc de desenvolupar l’addicció. Gonzalo Haro

Tens tots els continguts d''A la Ventura' en el web d'À Punt Mèdia.

També et pot interessar

stats