Arribarà l’equip de la sèrie 'El juego del calamar' a la Muralla Roja de Calp?

L’alcaldessa de Calp ha convidat els membres del rodatge de la sèrie sud-coreana a visitar l'icònic edifici calpí, per la seua similitud amb l’edifici d''El juego del calamar'

Arribarà l’equip d''El juego del calamar' a la Muralla Roja de Calp?

A Calp hi ha un edifici que des de 1973 no sols forma part del paisatge urbà, sinó que està catalogat amb el nivell de protecció Integral pel municipi per la seua estructura singular. Es tracta de la Muralla Roja. Un emblemàtic edifici projectat per l’arquitecte Ricardo Bofill i considerat una de les icones arquitectòniques d’Espanya.

L’edifici, que sembla simular laberints, des de fa anys és lloc de pelegrinatge d’influencers, però també de molts turistes curiosos, i fins i tot ha suscitat interés al món del cine, la publicitat i el màrqueting, tots ells sectors que han sucumbit a la seua bellesa i singularitat. Un complex de cases inspirades en les torres de tova nord-africanes i en les casbes, les fortificacions àrabs reservades per a les famílies poderoses.

Casbah de Sfax a Tunísia
Casbah de Sfax a Tunísia

El cas és que potser la sèrie de ficció coreana El juego del calamar, per la seua similitud amb la Muralla Roja de Calp, ha disparat la imaginació de molts, que volen pensar que la sèrie s'inspira en aquest edifici calpí, fins al punt que l’alcaldessa de Calp ha convidat els membres del rodatge a visitar-lo.

A favor de la teoria que aquest edifici ubicat a la Marina Alta siga la inspiració de la popular sèrie de ficció està el fet que com a lloc icònic de pelegrinatge, si busquem el seu nom en Instagram hi trobem 16.400 fotografies. I per tant és fàcil que inspire molts professionals creatius.

L’icònic edifici és d’estètica constructivista. Està estructurat en una sèrie de patis comunicats entre si, des d'on s'accedeix als habitatges que són cases particulars.

Similituds entre el Joc del Calamar i l'edifici La Muralla Roja
Similituds entre el Joc del Calamar i l'edifici La Muralla Roja

Té forma de creu i integra diferents volums. Les tonalitats, que van del roig al rosa i del blau al violeta, generen un contrast amb el paisatge natural. La façana en color roig contrasta amb els colors de l’interior de l’edifici. Tot a la vora d'un penya-segat a la urbanització La Manzanera de Calp.

L’edifici alberga un total de 50 apartaments privats i tenint en compte la fama que està adquirint, el degoteig de curiosos ha acabat molèsties als veïns.

Origen del projecte

El projecte de la Muralla Roja va començar el 1968 com a part de La Manzanera, a Calp, una urbanització que va inaugurar el 1973 el famós arquitecte Ricardo Bofill.

Sobre l'edifici, l’arquitecta i fotògrafa Anna Devís diu que "quan u està dins, no sap si està a sa casa o a casa del veí". Un edifici, per tant, sense fronteres. Un edifici que també porta a la reflexió.

També et pot interessar

stats