El pare d'Arturo Valls: "Quan era menut, punxava una taronja amb un pal i retransmetia el partit de tenis dels cosins"

El presentador i showman televisiu valencià acaba de traure al mercat una marca d’arròs de la varietat albufera, resultat d'una broma que se li va ocórrer mentre cuinava una paella durant el Roland Garrós

Arturo Valls cuina una paella valenciana en 'A la fresca' / À Punt

El presentador i showman televisiu valencià, Arturo Valls, ha visitat el plató d'A la fresca. Ho ha fet en l’estrena del nou magazín d’estiu d’À Punt. El valencià ha protagonitzat este nou programa de les vesprades que, de manera desenfadada, proposa plans d’oci i entreteniment i també repassa l’actualitat del dia amb connexions en directe.

Arturo Valls ha parlat amb Maria Fuster i Eduard Forés dels inicis professionals i també de la seua infància, quan ja apuntava maneres. Una infància en la qual sembla que no s'avorria i somiava a tindre un micròfon a les mans i les càmeres davant. En començar l'entrevista, també ha confessat que visita València menys del que voldria, tot i que reconeix que és un plaer "tornar a casa" quan pot escapar de la rutina per a fer-se una paelleta amb la família i els amics.

Els seus inicis

L’equip d’A la fresca, en buscar dins dels arxius de Canal 9, ha trobat unes imatges dels anys 90, de quan un jove Arturo Valls presentava el programa ¿Por cuánto?, on proposava reptes divertits a la gent del carrer a canvi de diners. Durant l’entrevista, l’actor i humorista ha recordat que ell pensa que la seua vocació va començar de la mà de son pare. "Mon pare organitzava els plays-backs en les urbanitzacions on la família estiuejàvem i quan arribava a mi em deia: 'Tu, rei, faràs de Rocío Jurado'." Perquè son pare sabia que el seu fill era graciós. L'humorista reconeix que és d'eixe caldo de cultiu de què ha begut.

El pare d'Arturo, que ha intervingut telefònicament al programa, ha contat anècdotes del fill de menut: "Quan era menut punxava una taronja amb un pal i retransmetia el partit de tenis dels cosins".

La marca d'arròs d'Arturo Valls

A Arturo li agrada fer paelles amb els amics del món de l'audiovisual i de la cultura. L'última la va fer durant la final de Roland Garrós. En aquella jornada se li va ocórrer un acudit, i aquella broma ha acabat convertida en una marca d'arròs. "Aquell dia vaig dir de broma que m’agradaria ajuntar les meues dos passions: el tenis i la paella i vaig dir: 'I la marca seria Rolang Arroz'." Com que va fer molta gràcia a tots, i fins i tot va acabar en alguna entrevista als mitjans de comunicació, el valencià es va animar a traure de veritat una marca d'arròs. I així ha sigut com ha nascut l'arròs Socarrón, de la varietat albufera, un encreuament de l’arròs bomba i el sénia. “Aquell acudit se me'n va anar de les mans i ara mira”, ha dit Arturo en el programa A la fresca.

Vaig dir de broma que m’agradaria ajuntar les meues dos passions: el tenis i la paella i la marca seria Rolang Arroz... Així ha nascut arròs Socarrón.

Arturo, que fins i tot ha arribat a cuinar una paella a l'Àfrica amb nyu com a ingredient, no podia visitar el plató d'A la fresca sense cuinar una paella valenciana i ho ha fet amb el seu arròs varietat albufera. I mentre tot l'equip ha tastat el resultat cuinat, Valls ha conclòs l'entrevista amb un altre record. Quan en certa ocasió va convidar Manuel Vicent a sa casa i li va cuinar una paella. Diu que l’escriptor de la Vilavella (Plana Baixa) en provar-lo —parafrasejant Borges— li va dir: "Cada gra té la seua pròpia individualitat".

També et pot interessar

stats