La sequera dóna una xicoteta treva

Les pluges de la setmana passada han augmentat el volum d´aigua uns 30 hm³ a les conques valencianes.

Les precipitacions que han tingut lloc durant les darreres setmanes han provocat un increment dels nivells d'aigua als embassaments de la Comunitat. La conca del Xúquer conté a hores d'ara, segons les últimes dades, uns 957 hm³, un poc més del 28 per cent de la seua capacitat. El mateix passa a la conca del Segura, on el volum està pròxim al 20% amb 232 hm³. Això suposa un augment de 34 i 28 hm³ en la primera i la segona conca, respectivament. 

Tot i que encara es tracta de percentatges prou baixos si els comparem amb els d'anys arrere, ja que fa deu anys ambdós embassaments vorejaven el 50% de la seua capacitat, la situació ha millorat respecte a fa poques setmanes.

De fet, la reunió convocada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer amb les comissions de desembassaments dels sistemes del Xúquer, el Túria i el Sénia, el 14 de març, per a revisar les restriccions de reg va haver d'ajornar-se a causa del darrer increment dels nivells. L'organisme va considerar que calia avaluar els efectes dels últims episodis de pluja abans de revisar els percentatges de restricció al reg de cara a la intensa campanya d'abril i maig. 

Actualment, la reducció als regadius està fixada en un 20% en el cas del Túria, mentre que per al Xúquer és del 10% per a les aigües superficials i del 20% per als regadius mixtos.

També et pot interessar

stats