Mínimes de 20 °C i màximes de 30 °C

El vent de ponent, amb la massa d’aire que tenim i els núvols que han cobert el cel de nit, ens han portat la primera nit tropical.

Mínimes de 20 °C i màximes de 30 °C

Ahir vam registrar temperatures màximes típiques d’estiu, amb valors màxims al voltant dels 30 °C.

La passada matinada hem registrat temperatures nocturnes superiors als 20 °C en gran part del litoral i del sud del territori.

En particular, a l’observatori oficial d’Alacant de l’Agència Estatal de Meteorologia s’ha registrat una temperatura mínima de 21 °C. Aquesta dada implica que és la data més avançada en què es registra una mínima tan alta en aquest observatori. La vegada anterior més avançada va ser el 16 de maig de 1961.

Cal indicar que estes dades estan dins de la tendència general a l’augment de les temperatures mitjanes i a un avanç de les dates de l’estació de l’estiu. De fet, i d’acord amb esta tònica, també s’observa que hi ha una tendència al fet que cada vegada siguen més primerenques les dates en què registrem màximes de 30 °C.

Aquests dies tenim una situació dominada per l’arribada d’una massa d’aire més suau, que ens arriba amb vent de ponent, i amb núvols que han cobert el cel de matinada. Tot plegat, ha afavorit les temperatures altes de matinada al litoral i al sud.

Aquestes situacions de vent de ponent a diferents nivells de la troposfera, si van acompanyades d’entrada d’humitat a les capes mitjanes, entre els 4.000 i els 8.000 metres d’altitud, formen la nuvolositat típica associada al sotavent de les serralades de l’interior del nostre territori.

També et pot interessar

stats