Un abril fred i molt humit

Abril ha continuat amb la tendència del mes de març, amb un dèficit d'hores de sol i batent rècords de temperatura mínimes

SERRA D'ENGUERA
Serra d'Énguera / @VALENCIA_WX

L'abril del 2022 ha sigut un mes fred i molt humit a la Comunitat Valenciana, la temperatura mitjana ha sigut de 12,6 °C, 0,4 °C per davall de la mitjana del període 1981-2010. A més la precipitació acumulada ha sigut quasi el doble (96,4 l/m²) que la de la mitjana (49,6 l/m²).

El mes va començar batent rècords de temperatures mínimes mai registrades per a un mes d'abril des del 1986, on a l'interior es van registrar temperatures inferiors als -4 °C, a l'aeroport de València es van registrar 0,6 °C i també van deixar gelades en nombroses zones del prelitoral de València.

Durant la primera setmana vam tindre un ambient hivernal que va deixar nevades puntuals que es van desfer ràpidament a causa del ponent, les temperatures van anar augmentant fins al dia 16, que va ser el dia més càlid del mes. Es van arribar a registrar 32,0 °C a Sumacàrcer.

TEMPERATURA DIÀRIA EN LA COMUNITAT VALENCIANA ABRIL 2022
TEMPERATURA DIÀRIA EN LA COMUNITAT VALENCIANA ABRIL 2022

Va ser un mes fred, amb una anomalia de -1,0 °C, com una de les conseqüències de l'escassa insolació que vam tindre en la Comunitat Valenciana, que per segon mes consecutiu ens vam col·locar en la zona amb menys hores de sol d'Espanya. L'anomalia més gran la vam tindre a la província de València, amb 47 hores menys de sol que la mitjana climàtica, a Alacant i Catelló l'anomalia va ser de 34 i 24 hores menys d'insolació respectivament. Destaca encara més aquesta anomalia si es comparar amb diferents zones de la península, on aquestes van ser positives o amb altres zones d'Europa, on fins i tot a Noruega es van tindre més de 160 hores de sol que la mitjana.

ANOMALIA HORES DE SOL ABRIL
ANOMALIA HORES DE SOL ABRIL
HORES DE SOL A LA COMUNITAT VALENCIANA MARÇ I ABRIL
HORES DE SOL A LA COMUNITAT VALENCIANA MARÇ I ABRIL

Abril ha sigut un mes globalment molt humit, destaquen els dies 5, 13 i 20, les precipitacions d'aquest últim van vindre acompanyades de tempesta. A la província d'Alacant la precipitació mitjana va multiplicar per 2,6 el valor normal, sent així un mes extremadament humit. A les províncies de València i Catelló ha sigut un mes molt humit amb un 86% i un 64 % respectivament de superàvit.

Els màxims acumulats es van registrar en zones de muntanya del nord d'Alacant i sud de València, com a Alcoi (Baradello) 258,4 l/m². D'altra banda, els valors mínims els trobem a l'interior nord de València i interior sud de Castelló, i hi destaca Toixa amb 40,5 l/m².

PRECIPITACIÓ DIÀRIA A LA COMUNITAT VALENCIANA
PRECIPITACIÓ DIÀRIA A LA COMUNITAT VALENCIANA

També et pot interessar

stats