Com es transmet l’interés per l’oratge a la joventut?

Ho descobrim amb un professor de l’IES Serra Mariola de Muro d’Alcoi, on va estudiar el meteoròleg d’À Punt Javi Miró

Visita de Javi Miró a l'IES

Un professor de Geografia de l'Institut Serra Mariola de Muro d'Alcoi ha aconseguit despertar l'interés per l'oratge entre el seu alumnat. És Rafa Enguix i ens ha obert la porta de la seua classe, que un dels meteoròlegs d’À Punt coneix prou bé, ja que va estudiar en aquest institut fa uns pocs anys. Javi Miró, de l’equip de l’Oratge d’À Punt, ha visitat el seu antic professor per a comprovar si l’alumnat continua mostrant interés per l’oratge i com ho aconsegueix Rafa. 

Mitjançant l’estació meteorològica que tenen al centre i amb excursions per la zona en què van mesurant la temperatura i prenent bona nota dels canvis meteorològics, Rafa els ensenya conceptes com ara la inversió tèrmica, que és un fenomen que, quan es dona, fa que hi haja boira i temperatures més baixes a les valls i sol i temperatures més altes a les muntanyes. Així els transmet la importància de conéixer bé l’entorn en què vivim per a poder fer previsions correctes i acurades sobre l’oratge, tant del nostre municipi, com del nostre país o tot el continent.

L’alumnat ha mostrat molt d’interés davant de la visita i ha fet moltes preguntes, sobretot centrades en els bruscos canvis de temperatures que s’estan experimentant últimament i a saber si podem predir la temperatura que farà aquest estiu o l’hivern que ve. La resposta és difícil, ja que “ja no fa l’oratge que toca quan toca”, ha explicat Javi.

També han volgut saber com confrontar el canvi climàtic, qüestió a què el seu professor els ha respost que “cal adaptar-se al clima que tenim i intentar prendre mesures perquè no canvie massa de pressa”. A més, quan Javi no estava, Rafa ens ha contat una mica més sobre el meteoròleg, que ja de ben jovenet a classe sempre preguntava sobre el clima i li agradava molt elaborar climogrames. 

També et pot interessar

stats