Cap de setmana de la VII Trobada d'aficionats a la meteorologia

Els aficionats a la meteorologia s'apleguen a Beniarrés per a celebrar una jornada de divulgació, meteorologia, naturalesa i gastronomia.

Cap de setmana de la VII Trobada d\'aficionats a la meteorologia
Cap de setmana de la VII Trobada d'aficionats a la meteorologia

Aquest dissabte torna a organitzar-se la trobada d'aficionats a la meteorologia per seté any consecutiu, i Beniarrés, a la comarca del Comtat, serà el punt de trobada. El tema de d'enguany és "Divulgació per a combatre les 'fake news' en la meteorologia". 

Museu del Clima de Beniarrés, inaugurat el 26 de març del 2011

La trobada és possible gràcies a l'Ajuntament de Beniarrés, a l'Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d'Alacant, al Consorci de Compensació d'Assegurances, i als bars i cases rurals de la població. I tot això, organitzat per Juan José Villena, de tiempo.com, i amb el suport d'Enrique Moltó i de Jorge Olcina, gran impulsors de la trobada i del Museu del Clima de Beniarrés. 

Com sempre, un cartell de luxe. La jornada començarà a les 10 del matí, amb una conferència de Rafael Armengot, meteoròleg retirat d'Aemet, i ara divulgador i soci d'Avamet. La xarrada tractarà sobre les alertes meteorològiques. A continuació, i després d'un breu descans, escoltarem la conferència de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio. Mauri exposarà la importància que té la comunicació de la previsió i dels avisos meteorològics. 

En la trobada de l'any 2018 van participar els membres de l'equip de l'oratge d'À Punt Mèdia.

A les 12:30 h hi haurà una taula redona per a discutir sobre els avisos meteorològics. Hi participaran, a més dels conferenciants, nombrosos representants d'associacions d'aficionats a la meteorologia (Avamet, Ametse, Cazatormentas).

Instal·lació de l'estació meteorològica de Beniarrés per membres d'Avamet.

Una vegada acabe el cicle de conferències, es farà una visita al Museu del Clima de la localitat i un passeig per l'exposició de les 30 fotografies finalistes del sisé concurs de Fotografia Meteorològica de Beniarrés, organitzat amb motiu de la jornada. Després s'entregarà el premi a la fotografia guanyadora.

La jornada no acabarà amb l'entrega de premis. Continuarà amb un dinar en un dels bars de la localitat i, a continuació, amb una visita guiada a Planes, per a disfrutar de l'espectacle dels cirerers en flor i conversar sobre el que ens uneix, la meteorologia.

Com es pot veure, un dia carregat de meteorologia i d'afició, amb un clar propòsit, difondre coneixements i mostrar en qui confiar a l'hora d'informar-se de temes meteorològics.

També et pot interessar

stats