Dilluns de vesprada vam tindre pluges torrencials

Les tempestes van continuar actives fins a la matinada de dimarts

Godella

Hem iniciat la setmana amb oratge inestable i amb tronades, que localment han sigut fortes i han deixat precipitacions d'intensitat torrencial en alguns moments.

Les primeres tronades van aparéixer dilluns de vesprada a la Ribera Alta, i es van desplaçar cap al nord. Uns altres nuclis es van desplaçar des del nord del litoral de València cap al litoral de Castelló. 

La matinada de dimarts una nova línia de tempestes es va reactivar i va desplaçar-se des de la zona de l'Horta cap al Camp de Morvedre, i més tard va recórrer la Plana Baixa i la Plana Alta, fins que es va desfer, abans d'eixir el sol, cap al Baix Maestrat.

Vegem les dades registrades dilluns i fins a la mitjanit de dimarts. Destaquen els 105 l/m² de Pedralba, als Serrans.

La distribució de les precipitacions de dimarts de matinada ens indica com les tempestes es van iniciar al camp de Túria i es van desplaçar cap al nord.

Les quantitats de pluja registrada la matinada de dimarts van ser destacables a la zona metropolitana de València, amb quantitats que van oscil·lar entre els 40 l/m² i els 60 l/m². A la ciutat de Castelló les quantitats es van moure entre els 40 l/m² i els 50 l/m². Destaquen també els 85 l/m² registrats a Borriana, i els 72 l/m² de la Vall d'Uixó, a la Plana Baixa. Cap a Vinaròs es van registrar fins a 48 l/m².

A Pedralba, la matinada de dimarts van caure 14 litres més, i fa un total acumulat de 120 l/m², amb una intensitat torrencial la nit de dilluns.

Segons les dades facilitades per l'Agència Estatal de Meteorologia, la matinada de dimarts es van registrar més de 1.700 descàrregues elèctriques a la Comunitat Valenciana, i més de 8.000 si comptem també les que van caure a la zona marítima.

La Vall d'Uixó, Vicent Talamantes

La inestabilitat i la probabilitat de ruixats i tronades continua dimecres. 

La tendència amb vista al cap de setmana és que l'oratge siga més estable, amb sol i temperatures més altes.

També et pot interessar

stats