Conjunció de Venus i la Lluna

Dijous 17 de maig: l'astre del costat de la Lluna és Venus. Diumenge 27 de maig hi haurà conjunció de la Lluna i Júpiter.

La Lluna i Venus des de Bocairent
La Lluna i Venus des de Bocairent / La Vall d'Albaida, Blai Vanyó

Aquest dijous, moltes persones s'han preguntat quin era l'astre que hi havia al costat de la Lluna.

L'astre que hi havia al costat de la Lluna ahir dijous 17 de maig era el planeta Venus.  

Al llarg de tot el mes de maig, Venus domina el cela l'oest després de la posta del Sol. Es distingeix clarament de la resta d'estrelles del costat, perquè, quan no està prop de l'horitzó es veu com una llum fixa que llueix amb força i que no titil·la. Quan està més a prop de l'horitzó l'atmosfera hi provoca unes variacions d'intensitat i de color, de vegades molt cridaneres.

Diem que hi ha conjunció de dos astres quan es troben un molt prop de l'altre en el cel. En aquest cas, la conjunció de Venus i de la Lluna va ser fotografiada des de Bocairent per Blai Vanyó i, des de Casas de Moya, per Paco Monteagudo. 

La Lluna i Venus des de Bocairent / La Vall d'Albaida, Blai Vanyó

Recordem que el correu per a enviar les vostres fotos és:  oratge@apuntmedia.es

La Lluna i Venus des de Casas de Moya / Plana d'Utiel-Requena, Paco Monteagudo

En el moviment relatiu de la Lluna al llarg del mes sobre el fons d'estrelles, diumenge 27 de maig la tindrem quasi plena al costat de Júpiter.

Recordeu que amb un telescopi, encara que siga xicotet, podreu observar els quatre satèl·lits més grans de Júpiter. 

En els dos casos, de la Lluna i de Júpiter, allò que veiem és la llum del Sol reflectida en estos astres. Com a curiositat, la llum que ens arriba des de la Lluna, recorre la distància entre la Lluna i la Terra en aproximadament 1 segon, ara bé, per a recórrer la distància entre Júpiter i la Terra necessita uns 43 minuts.

La Lluna i Júpiter, diumenge 27 de maig

Aquest mes de maig hem tingut lluna nova el dia 15 de maig, i serà lluna plena dimarts 29 de maig. El mes de maig és l'ultim mes de la primavera, i des del punt de vista de la meteorologia i la climatologia, el dia 1 de juny iniciarem l'estiu. Ara bé, oficialment començarem l'estiu el dia 21 de juny a les 12:07 hores, hora oficial.

Fases de la Lluna / mes de maig de 2018

També et pot interessar

stats