Estiu a l'Europa oriental, hivern a la Comunitat Valenciana

Les temperatures són fins a 15 °C superiors a les normals a l'Europa oriental.

Estiu a l\'Europa oriental, hivern a la Comunitat Valenciana
Estiu a l'Europa oriental, hivern a la Comunitat Valenciana

Des del cap de setmana passat la Comunitat Valenciana viu un hivern avançat. De fet, segons l'Agència Estatal de Meteorologia, aquest diumenge 28 va ser el dia d'octubre més fred des de l'any 1966. Parlem de valors excepcionals per a mitjan tardor, acompanyats de vent, núvols i pluges que intensifiquen la sensació de fred.

Però en meteorologia tot té una doble cara. I si a nosaltres ens afecta una massa d'aire fred, a l'altre extrem del continent europeu ocorre tot el contrari. La responsable d'aquesta situació prou insòlita és la borrasca Adrian, que impulsa vents de sud cap a la zona més oriental del continent. De fet, s'estan registrant anomalies tèrmiques positives, és a dir, les temperatures són més altes del que tocaria per al final d'octubre. Unes anomalies positives que en alguns casos arriben fins a 15 °C. 

Les temperatures aniran pujant els pròxims dies, però no espereu recuperar la calor de la setmana passada. Mentrestant, a l'est d'Europa continuaran amb uns valors que recorden poc els rigors del clima continental. 

També et pot interessar

stats