La borrasca Hugo és la protagonista

Aquesta situació meteorològica ha originat ràfegues per damunt dels 100 km/h a les comarques del Comtat, la Marina Alta i la Marina Baixa.

Els efectes de la borrasca Hugo s'han deixat notar aquest dissabte
Els efectes de la borrasca Hugo s'han deixat notar aquest dissabte / EFE

Aquest dissabte, Hugo és el protagonista. Acompanyat d'una segona borrasca amb el centre situat a les illes Balears, ambdues han provocat ratxes màximes superiors als 100 quilòmetres per hora a les comarques del Comtat, la Marina Alta i la Marina Baixa. Fins i tot, han arribat als 145 quilòmetres per hora al Poble Nou de Benitatxell i als 122 a Alcoi.

De fet, el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha hagut de realitzar més de 40 serveis per caiguda de palmeres i sostres d'alumini. El Consorci de Castelló ha intervingut a Montanejos per la caiguda d'un pi, a Nules per a assegurar façanes i a Montant. El Consorci de València ha fet serveis a Vallada, a Ontinyent i a Faura.

Imatge de satèl·lit de les dues borrasques que afecten la península / AEMET

Les ràfegues de vent que s'han produït al pas del front han sigut provocades per la caiguda d'aire des d'uns 1,5 quilòmetres d'altitud fins a la superfície. D'una altra banda, la pluja generada a les capes mitjanes s'ha evaporat en precipitar i travessar un estrat més sec, que en refredar-se s'ha fet més dens. Al ser aquesta massa d'aire més densa i més freda que el seu entorn, descendeix ràpidament, la qual cosa causa les ratxes fortes.

Mapa d'isòbares on es mostra la ubicació de les dues borrasques. / AEMET

La borrasca Hugo remetrà demà, tot i que l'oratge continuarà sent inestable. Segons la previsió que ha fet l'Agència Estatal de Meteorologia, despús-demà l'aproximació de l'anticicló de les Açores per l'oest portarà de nou l'estabilitat a la península, amb predomini de ponent fluix.

També et pot interessar

stats