Un oftalmòleg de La Fe denuncia la presidenta del Col·legi de Metges de València per una manotada

L’associació professional només s'ha pronunciat per dir que el cas està "en mans del jutjat i els advocats"

Imatge d'arxiu de la bata d'un metge
Imatge d'arxiu de la bata d'un metge / Shutterstock

Un oftalmòleg que exerceix com a cap de secció a l’Hospital La Fe de València ha denunciat la presidenta del Col·legi de Metges de València i també cap de secció en el mateix servei, Mercedes Hurtado, per una suposada manotada que li hauria propinat després d'una discussió per un motiu laboral. Des del Col·legi de Metges, s'ha informat que la presidenta no es pronunciarà sobre aquest assumpte i s'apunta simplement que està "en mans del jutjat i els advocats".

Segons consta en la denúncia, que investiga el jutjat d'instrucció 9 de València, l'incident s'hauria produït el passat 3 de juliol al voltant de les 09:30 hores en la consulta del denunciant i en presència de diversos testimonis, els noms dels quals han sigut inclosos en la denúncia. Pel que sembla, un auxiliar li va entregar un comunicat per a la revisió d'una urgència que s'havia atés durant el cap de setmana anterior. L'havia sol·licitada el MIR de guàrdia i corresponia, segons el denunciant, a la secció de la doctora Hurtado.

No obstant això, sempre segons la denúncia, Hurtado es va presentar en la consulta del denunciant "requerint que aquesta revisió la fera la MIR" que el denunciant tenia en el moment a càrrec seu. Aquest va respondre que "estava a càrrec seu i que no podia realitzar aquesta revisió”. Però la denunciada va tornar "amb la història clínica del pacient per a entregar-li-la a la MIR i ordenant-li que procedira a fer l'esmenta revisió".

El denunciant es va negar i "passats uns 10 minuts, la denunciada va tornar a requerir la MIR perquè s'anara amb ella i, atesa la negativa, de manera violenta, va procedir a agafar-la del braç". El denunciant assegura que es va interposar entre totes dues i que la doctora Hurtado "de manera sorprenent va procedir a colpejar-lo amb la mà oberta”. 

L'advocat del denunciant ha demanat al jutjat que acorde com a mesura cautelar "i de protecció a la seua persona" la prohibició a la denunciada d'acostar-se a menys de cinc metres, atés que tots dos treballen al mateix lloc, així com la de comunicar-se de qualsevol manera. El jutjat ha rebut la denúncia i ha remés l'informe d'urgències a l'Institut de Medicina Legal de València perquè emeta l'informe que considere oportú.

També et pot interessar

stats