Així és el mètode antisismes de la Universitat Politècnica de València

El primer objectiu és l’aplicació en escoles, hospitals i altres administracions per a reduir possibles danys materials

Així és el mètode antisismes de la Universitat Politècnica de València / À Punt NTC

Un grup d'investigadors de l'empresa Sisnovatec, nascuda a la Universitat Politècnica de València (UPV), ha registrat la patent europea d'un mètode antisísmic per a edificacions antigues i de nova construcció. Es tracta de tres elements en forma de maó, amb un disseny únic al món, que s'adapten fàcilment a les parets de les construccions i eviten que caiguen durant els terratrémols.

El sisme que va sacsejar Llorca (Múrcia) el 2011 va causar nou víctimes mortals i 300 ferits, a més de nombrosos danys materials, valorats per les asseguradores en 460 milions d'euros. El nou invent patentat per la UPV hauria pogut evitar la catàstrofe.

Francisco Javier Pallarés, professor de la UPV, ha explicat que el primer objectiu és l'aplicació en escoles, hospitals i altres edificis públics per a reduir possibles danys materials. També s'han interessat particulars en el projecte, com és el cas d'un veí de Mutxamel, que ha contactat amb l'empresa per a incorporar aquesta tecnologia al seu xalet.

Segons afirmen els seus creadors, aquest invent permetrà aplicar la llei en matèria de protecció sísmica, vigent des de l'any 2002, d'una manera senzilla, pràctica i molt econòmica.

També et pot interessar

stats