Els zeladors reclamen ser considerats personal de risc

S'han concentrat a les portes de diversos hospitals per a protestar perquè es revise la seua situació.

Concentració del col·lectiu de zeladors aquest matí
Concentració del col·lectiu de zeladors aquest matí / À Punt NTC

Els zeladors i zeladores de la Comunitat Valenciana s'han sumat a les reivindicacions de la Plataforma de Reconeixement per al Zelador Ja i s'han concentrat a les portes de diversos hospitals per a exigir que es revise la seua situació. Actualment, hi ha uns 3.500 repartits entre els diferents hospitals valencians.

Principalment, demanen que se'ls incloga dins de la catalogació de personal de risc davant la Covid-19, però, a més, han aprofitat per a demanar l'equiparació salarial amb la resta de zeladors dels hospitals d'altres comunitats autònomes i la revisió dels requisits per a accedir a la carrera professional.

"Ens consideren personal de baix risc perquè diuen que no tenim contacte directe amb el pacient, cosa que és totalment falsa i que demostra el gran desconeixement que tenen des del Ministeri de les nostres funcions i tasques dins de qualsevol institució sanitària", ha assegurat la plataforma a través d'un comunicat.

A la porta de l'Hospital la Fe de València també s'ha concentrat un grup de zeladors i zeladores. Una d'elles, Conxa Machancoses, també ha reivindicat que se'ls estan negant els equips de protecció individual (EPI) i que cada dia que arriben és una "lluita" perquè els donen una mascareta amb què escudar-se contra el coronavirus.

També et pot interessar

stats