Xilxes, la Llosa i Alfondeguilla creen la Mancomunitat de la Plana Baixa

Els tres municipis volen compartir les competències relacionades amb l'àrea de Serveis Socials

Portaveus dels municipis de Xilxes, la Llosa i Alfondeguilla es reuneixen per formar la Mancomunitat Plana Baixa
Portaveus dels municipis de Xilxes, la Llosa i Alfondeguilla es reuneixen per formar la Mancomunitat Plana Baixa / Ajuntament de Xilxes

Els regidors i regidores de Xilxes, la Llosa i Alfondeguilla han participat aquest dijous en el saló de plens de l'Ajuntament de Xilxes en una assemblea en la qual s'han aprovat provisionalment els estatuts i la memòria justificativa de la Mancomunitat de la Plana Baixa, conformada pels tres municipis.

Els representants de les localitats han aprovat de manera provisional la memòria justificativa i el projecte d'estatuts de la Mancomunitat de la Plana Baixa, que durant el termini d'un mes estaran sotmesos a informació pública.

La sessió també ha elegit per unanimitat l'alcalde de Xilxes, José Martínez, com a president de la mancomunitat i als primers edils de la Llosa, Joaquín José Llopis, i d’Alfondeguilla, Salvador Ventura, com a vicepresidents. Així, durant la presidència de Martínez, tant la capitalitat de la mancomunitat com els òrgans de govern i administració se situaran a Xilxes.

Amb la creació de la mancomunitat, els tres municipis tenen com a objectiu compartir les competències relacionades amb l'àrea de Serveis Socials d'atenció primària de caràcter bàsic i gestionar conjuntament tasques com l'avaluació i informació de situacions de necessitat social o l'atenció immediata a persones en situació o risc d'exclusió social.

A més, entre els fins de l'ens local territorial també estan la reactivació econòmica i demogràfica dels municipis que la integren i la realització de les iniciatives que ajuden als interessos generals dels territoris.

També et pot interessar