S'aprova la llei de mancomunitats valenciana

La norma, que introdueix una nova figura d'organització d'àmbit comarcal, ha eixit avant a pesar del rebuig del PP i Ciutadans.

S\'aprova la llei de mancomunitats valenciana
S'aprova la llei de mancomunitats valenciana

Les Corts han aprovat la Llei de mancomunitats de la Comunitat Valenciana per a fomentar i regular el seu desenvolupament. La norma, que ha eixit avant amb el suport dels socis del Botànic i el grup de no adscrits, i el rebuig del PP i Ciutadans, introdueix la nova figura de les mancomunitats d'àmbit comarcal. 

Així, els municipis limítrofs que estiguen vinculats per característiques i interessos comuns podran constituir-se en mancomunitats d'àmbit comarcal que seran considerades entitats locals. Aquestes estructures administratives tindran encarregada la prestació de serveis i la gestió d'activitats d'àmbit supramunicipal, representant els interessos de la població i del territori comarcal per a defensar que hi haja més solidaritat i equilibri a la Comunitat Valenciana. 

També s'estableixen noves fórmules de coordinació de funcions municipals a càrrec de les mancomunitats, com ara la prestació conjunta de serveis, licitació de contractes i personal conjunt. 

Tant el PP com Ciutadans es posicionen en contra de la norma perquè, al seu juí, "imposa un model territorial" i obeeix a un "règim dictatorial" que busca "instrumentalitzar" els ciutadans i les ciutadanes. 

El diputat popular Manuel Pérez Fenoll considera que la nova Llei de mancomunitats establirà "valencians de primera i de segona", perquè pretén "carregar-se les diputacions" i "catalanitzar" la Comunitat Valenciana, mentre que el diputat de Ciutadans Toni Subiela adverteix que donarà peu a la creació de "paradetes amb fins partidistes".

També et pot interessar

stats