Xeresa aconsegueix frenar l'expansió del coronavirus

Aquest municipi de la Safor ha passat de 20 contagis a només 6 en dues setmanes.

VÍDEO | Xeresa aconsegueix frenar l'expansió del coronavirus

Contràriament a la tendència que s'observa a la resta del País Valencià, al municipi de Xeresa (Safor) han aconseguit baixar els contagis.

Els primers dies de Nadal i a causa de les primeres celebracions, es va registrat un brot que afectava 20 persones, però actualment només en queden 6 infectades.

Això ha sigut possible perquè l'ajuntament va actuar ràpidament i va reforçar les mesures de seguretat, anant més allà de les que havia decretat el Consell. Així, es tancaren espais públics i es va avançar el tancament dels bars la nit de Cap d'Any. A més, la seua alcaldessa, Anabel Peiró, va fer un vídeo per a anunciar totes aquestes mesures i demanar a la població que es quedara a casa.

Però, mesures restrictives a banda, per a aconseguir posar fre a l'expansió de la pandèmia va ser clau la col·laboració de la ciutadania que va complir totes les restriccions i les recomanacions sanitàries i, sobretot, va reduir les reunions durant el que quedava de Nadal. De fet, Peiró ha traslladat el seu reconeixement i agraïment públic a la ciutadania de Xeresa en declaracions a À Punt NTC.

Així, s'espera que durant els pròxims dies es done l'alta a les 6 persones que queden infectades i aquesta població de poc més de 2.000 habitants quede lliure de coronavirus.

També et pot interessar

stats