Les xarxes celebren el reconeixement internacional atorgat a la capital valenciana

 Institucions valencianes i representants polítics han donat l’enhorabona a la ciutat pel reconeixement

L'equip de representació de València celebra el guardó a les xarxes
L'equip de representació de València celebra el guardó en les xarxes / Borja Sanjuán

Institucions valencianes i representants de diferents formacions polítiques s’ha bolcat en les xarxes socials aquest dijous a la vesprada per a celebrar l’anunci que València serà capital verda europea el 2024, un reconeixement de prestigi internacional en l'àmbit de la sostenibilitat, la salut i la qualitat de vida urbanes. 

El més actiu en Twitter ha sigut l’alcalde, Joan Ribó, que ha destacat que l’aposta per una ciutat “verda, sostenible i resilient” contra el canvi climàtic ha tingut el seu premi. Un missatge que ha rebut la felicitació en valencià de la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz: “Enhorabona als valencians i valencianes, i a tu, estimat Joan Ribó. València és una referència verda, és futur”, ha dit.

La vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez, en un missatge en vídeo des de Grenoble (França), ha agraït l’esforç dels valencians i les valencianes per fer una ciutat “més verda, més amable en la lluita contra el canvi climàtic i resilient contra els seus efectes adversos”.  

El portaveu de Ciutadans en el consistori, Fernando Giner, que també ha format part de l’equip de representació de la ciutat a Grenoble, ha donat l’enhorabona a la ciutadania. “És una gran oportunitat per a la ciutat i hem d’aprofitar-la”, ha dit.

També des de l’oposició, la portaveu del Partit Popular a València i a les Corts, María José Catalá, ha valorat el premi i ha afegit que es deu a tota la trajectòria de la ciutat: “Fa seixanta anys que estem fent la València Verda”. 

S’ha manifestat en Twitter el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha valorat la ciutat del Túria com un referent en mobilitat sostenible, eficiència energètica i recuperació d’espais verds. 

Des del govern espanyol, la ministra valenciana de Ciència i Innovació, Diana Morant, assegura que el premi és el reconeixement a l’estratègia d’una ciutat que uneix innovació i sostenibilitat. 

Nombroses institucions valencianes, en l’àmbit espanyol i en l’àmbit europeu, han celebrat la fita de València. Entre altres, la Universitat Politècnica de València (UPV) ha donat l’enhorabona a la ciutat. 

En les seues xarxes socials, la Representació de la Comissió Europea a Espanya ha dit que el guardó és un reconeixement als esforços de la ciutat “per millorar el seu entorn i la qualitat de vida de la seua ciutadania”.  

També et pot interessar

stats