Xàbia, Dénia i Gata de Gorgos inicien la campanya de vigilància conjunta contra incendis al Montgó

Enguany per primera vegada no han posat una data de conclusió d'este operatiu

Incendi de vegetació declarat al barranc de l'Hedra, a Xàbia
Incendi de vegetació declarat al barranc de l'Hedra, a Xàbia, fa tres setmanes / À Punt NTC

Els cossos de seguretat local de Xàbia, Dénia i Gata de Gorgos (Marina Alta) han començat este dijous la campanya de vigilància del Montgó, en un operatiu que està coordinat amb la finalitat de cobrir tot el perímetre de l'entorn del parc natural davant del risc d'incendis. La novetat enguany és que no s'ha posat una data de conclusió.

El saló de plens de l'Ajuntament de Xàbia ha acollit la reunió de coordinació de la campanya, en la qual han participat l'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona; el regidor de Seguretat de Xàbia, Juan Ortolá; el de Medi Ambient, Juanlu Cardona; el regidor de Seguretat de Dénia, Javier Scotto, i el de Gata de Gorgos, Joanvi Vallés.

En la trobada també han participat el tinent de la Guàrdia Civil del post de Xàbia, el sergent de Bombers del parc de Dénia, representants d'Acif-Marina Alta, voluntaris de Balcó a la Mar, Protecció Civil de Dénia, Xàbia i Gata/Pedreguer, així com els caps de les policies locals de Dénia i Xàbia.

Durant la reunió, s'ha acordat iniciar la campanya de vigilància conjunta del Montgó, que ha començat un mes abans del que ha sigut habitual els últims anys. A més, s'han distribuït els diferents operatius participants en funció d'unes zones en les quals es divideix tot el perímetre del parc natural.

En la trobada, també hi ha hagut un agraïment a tot l'operatiu que va participar en l'incendi de fa unes setmanes al barranc de l'Hedra de Xàbia i es va estendre als termes municipals de Gata i Dénia.

També et pot interessar

stats