El WhatsApp, un dels causants que cada vegada escriguem pitjor

Professors de llengua afirmen que l’alumnat no distingeix entre l’àmbit formal i l’informal i que prioritzen el missatge per damunt de la forma

Una conversa de WhatsApp entre companys de classe / À Punt NTC

WhatsApp és un univers sense signes de puntuació ni accents, on les emoticones substitueixen paraules i on no hi ha cabuda per a les vocals. L’alumnat diu que en les converses entre amics no cal posar vocals ni ser tan formal, encara que altres afirmen que els han arribat textos als quals els falten tantes lletres que no saben què diu.

I la qüestió és que, com més teclegen, pitjor escriuen. Concha Aparicio és professora de llengua castellana des de fa trenta anys, i afirma que llig cada dia textos escrits a tall de telegrama, frases inconnexes o sense connectors. “Ells han nascut sense distingir els àmbits formals i informals i escriuen exactament igual al seu amic que al seu professor que al director de l’institut”, detalla.

"Els joves de hui dia prioritzen més el que volen dir que com ho volen dir”, explica Joanjo Tormo, professor de valencià del mateix institut que Concha. “L'ortografia és una cosa que no és la seua preocupació màxima”, afegeix.

També et pot interessar

stats