Warner Bros indemnitzarà un empresari valencià per incloure la seua foto en una pel·lícula i associar-la a un mafiós

La productora va al·legar en un jutjat de València que la imatge li la va donar l’FBI.

Imatge de la pel·lícula ‘El comptable’
Imatge de la pel·lícula ‘El comptable’ / Warner Bros

Un jutjat de primera instància de València ha condemnat Warner Bros Entertainment Espanya i Warner Bros Pictures a indemnitzar amb 25.000 euros un home per incloure una fotografia seua en la pel·lícula El comptable i associar-la a un delinqüent. L'afectat, un empresari que resideix a la ciutat de València, estima que s’ha vulnerat el seu dret a l’honor i a la pròpia imatge.

Les mercantils cinematogràfiques es van oposar a aquesta pretensió argumentant que la imatge els la va proporcionar una autoritat estatunidenca (FBI), la qual pertanyia a una orde de crida i cerca emesa el 2004 per una presumpta comissió d’un delicte d’estafa informàtica. A més, Warner va al·legar que la fotografia no era important en la pel·lícula i que no s’havia lesionat el seu honor.

Després d’estudiar els fets, el jutge veu provada l’aparició de la imatge sense cap tipus de consentiment, ni exprés ni tàcit i arreplega que es veu durant un segon en un panell de fotografies en blanc i negre davall d’un rètol on diu “presumptes associats de la família Gambino”. Per tant, estima que hi ha una intromissió il·legítima a la pròxima imatge del demandant i que en situar la foto al costat de delinqüents es vulnera el dret a l’honor.

També et pot interessar

stats