A votar amb paraigua: tornen les tempestes intenses, sobretot al sud

Les pluges, que han donat una treva aquest dissabte, tornaran amb força a les comarques centrals i al sud en la jornada electoral

Un vianant creua un pas de zebra amb un paraigua per a protegir-se de la pluja dèbil
Un vianant creua un pas de zebra amb un paraigua per a protegir-se de la pluja dèbil / Ana Escobar (Efe)

El temps inestable torna aquest diumenge de doble cita electoral després de la treva que ha donat un respir aquest dissabte de reflexió. Tot indica que una bona part dels electors valencians que elegiran als seus alcaldes i al govern de la Generalitat aniran a votar en una jornada marcada per la inestabilitat i el cel ennuvolat.

Avisos per a aquest diumenge electoral
Avisos per a aquest diumenge electoral

Les prediccions apunten que hi haurà pluges i tempestes que avançaran de sud a nord, i que localment podran ser d'intensitat forta, especialment durant les hores centrals del dia, amb quantitats que podran superar els 20 i 30 l/m² en una hora. Segons informa l'AEMET, la meitat sud del territori estarà en nivell groc fins a les 18:00 hores. S'espera que les precipitacions remeten a mitjan vesprada.

Les temperatures màximes baixaran lleugerament diumenge, però es mantindran entre els 19 °C i els 24 °C en general. Les mínimes estan en lleuger ascens en la major part del territori, a excepció del terç nord, on es mantenen amb pocs canvis. La costa d’Alacant, a més, sofrirà vent del nord i nord-est, que pot augmentar d’intensitat.

També et pot interessar

stats