"Vota a Suècia", la campanya de la Fundació Premis Rei Jaume I per a reclamar més inversió en ciència

Aprofiten la celebració del Festival d'Eurovisió per lloar el model suec d'inversions per a investigació i emprenedoria

Imatge de la campanya "Vota a Suècia" de la Fundació Premis Rei Jaume I
Imatge de la campanya "Vota a Suècia" de la Fundació Premis Rei Jaume I / Premis Jaume I

Reclamar més atenció en ciència, investigació i emprenedoria. És l'objectiu de "Vota a Suècia", la nova campanya que llança la Fundació Premis Rei Jaume I per a continuar visibilitzant la necessitat de dedicar més recursos al sector de la investigació.

La campanya, que serà exclusivament digital, aprofita el marc del Festival d'Eurovisió per a convidar els seus seguidors i seguidores de xarxes socials a votar Suècia, país líder en inversió en ciència i emprenedoria. Missatges com "Ja que en Eurovisió no pots votar Espanya, vota Suècia, perquè ens expliquen com arribar als primers llocs d'I+D+i d'Europa o com han convertit les seues start-ups en èxits internacionals", recull l'argumentari bàsic d'aquesta acció de comunicació.

Suècia, com a referent en ciència

Espanya segueix a la cua d'Europa en inversió en R+D+I. Encara que els esforços del ministeri han augmentat i hi ha una major sensibilitat i predisposició, no és suficient per a estar a l'altura del país nòrdic, que és el bressol dels Premis Nobel o compta amb empreses tecnològiques de referència, com Spotify i l'estudi creador de Minecraft, entre altres. Per part seua, Espanya continua destinant menys del 2% del PIB a la ciència i la innovació empresarial, mentre que Suècia inverteix quasi tres vegades més.

En paraules de Javier Quesada, president executiu de la Fundació Premis Rei Jaume I, "un any més, des de la Fundació el que pretenem és atraure l'atenció de la societat civil, així com de la classe política sobre la necessitat de dedicar esforços i inversió en ciència, investigació i emprenedoria, com a base fonamental per al creixement del nostre país".

També et pot interessar

stats