Voro Peiró sobre l'ús de la mascareta al pati de les escoles: "No és un aspecte substancial en l'augment de contagis"

L'epidemiòleg de Fisabio explica que la transmissió de la Covid-19 a l'aire lliure és "molt reduïda"

A estudi l'ús de la mascareta a les escoles i patis
S'estudia l'ús de mascareta en escoles i patis

L'ús o no de màscara al pati dels col·legis no és un "aspecte substancial" en l'increment de contagis de la Covid-19, assegura l'investigador de la Fundació d'Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) Voro Peiró.

No obstant això, en declaracions a EFE, l'epidemiòleg alerta que si continua l'augment de casos que veiem els últims dies i que coincideix amb l'eliminació de les restriccions de l'oci nocturn, "s'haurà de tornar a controlar l'aforament" en espais interiors. Peiró ha ressaltat que l'augment de casos ha aparegut "deu o dotze dies després de llevar les restriccions de l'oci nocturn".

A parer seu, la polèmica sobre l'ús de mascareta a l'aire lliure en centres escolars és "menor" i no portar-la pot suposar una "comoditat" per a l'alumnat, i es pregunta per què se'ls exigeix portar-ne en exteriors quan no ho fan futbolistes o esportistes.

"No veig substància en el tema per a estar discutint i convertir-ho en un problema central. Suposa una incomoditat per als xiquets, però són molt disciplinats, especialment els més menuts", indica Peiró.

Explica que des del principi se sap que la transmissió de la Covid-19 a l'aire lliure és "molt reduïda", però en canvi, és major en espais interiors tancats, on "ningú pot pensar que un estarà amb la mascareta i la copa a la mà".

"Ara ens preocupa la transmissió en espais tancats on hi haja molta gent", afirma per a assenyalar que, en el cas dels col·legis, han de preocupar-se especialment per ventilar bé les aules i portar mascareta en elles, però no fer-ho a l'aire lliure "no serà un problema".

A més, ha indicat que la transmissió del virus als col·legis és "mínima" i que la xifra de contagis més alta es va produir a l'estiu, quan els menors ja estaven de vacances amb la família.

Respecte a la vacunació contra la Covid dels menors de dotze anys, Salvador Peiró ha comentat que no veu un "problema especial" que no se'ls haja administrat la vacuna i ha advocat per mantindre les mateixes mesures que l'any passat als centres escolars.

També et pot interessar

stats