Vora vint residències de majors de la Comunitat Valenciana registren contagis a pesar de la vacunació

La vicepresidenta Mónica Oltra insisteix que cal frenar la transmissió de la Covid-19 i assegura que l'impacte en aquests espais no és comparable a onades anteriors

Un ancià trau el cap per la finestra d'una residència
Un ancià trau el cap per la finestra d'una residència / Carlos Castro (Europa Press)

Un total de 24 residències de la Comunitat Valenciana, 19 de les quals són de majors, tenen a hores d'ara brots de coronavirus a pesar de la campanya de vacunació. Són xifres que ha apuntat aquest dimarts la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, després de reunir-se amb la delegada del govern espanyol, Gloria Calero. 

A més dels quasi vint geriàtrics afectats, s'han registrat contagis recentment en un centre de menors i en quatre per a persones amb diversitat funcional. En tot cas, la pandèmia no està tenint l'impacte de les onades anteriors a la immunització, ha recalcat Oltra, perquè aquests espais tenen ara "més resiliència" gràcies a les vacunes.

La vicepresidenta del Consell ha insistit que cal "frenar" la propagació del coronavirus perquè "quan augmenten els contagis entre la població general, també augmentenan les residències". Aquests brots registrats als centres residencials s'emmarcen en el repunt de casos que experimenta la Comunitat Valenciana, i tot Espanya en general, amb l'arribada de l'estiu, quan s'ha produït de manera paral·lela un creixement de la mobilitat i una relaxació de les restriccions sanitàries.

Oltra ha defensat que les noves mesures sanitàries vigents des d'aquest dilluns a la Comunitat Valenciana (toc de queda nocturn en 32 municipis i limitació a deu persones en les reunions socials i familiars) són "necessàries" en aquests moments perquè els índexs de contagi estan pujant molt. Així, ha insistit en "la importància de frenar" la transmissió de la Covid-19 i sobretot de cara a la població que encara no està vacunada, ara per ara la "més vulnerable" davant del virus.

També et pot interessar

stats