Vora cent nous radars i més tests d'alcoholèmia davant de l'"alarmant" augment de morts

Marlaska anuncia 400.000 controls addicionals d'alcoholèmia davant de l'"alarmant" increment del 16% de les morts en carretera en el primer trimestre del 2024

Marlaska presenta un paquet de mesures per a augmentar la seguretat viària
Marlaska presenta un paquet de mesures per a augmentar la seguretat viària / Carlos Luján (Europa Press)

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat este divendres la instal·lació de 95 nous radars de velocitat i la realització de 400.000 controls addicionals d'alcoholèmia davant de l'"alarmant" increment del 16% de les morts en carretera registrat el primer trimestre del 2024.

A més, la plantilla de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil s'incrementarà amb 150 nous agents, ha avançat Marlaska en la presentació del paquet de mesures que es posarà en marxa "immediatament". La Direcció General de Trànsit pretén millorar la seguretat viària, reduir el nombre de sinistres i la letalitat.

En el primer trimestre del 2024 han mort en vies interurbanes 261 persones, 36 més que en el mateix període de l'any interior, la qual cosa suposa un increment del 16%, una dada que Marlaska ha definit com a "excepcional".

Sinistres més letals i un augment en autovies i autopistes

A partir de l'anàlisi de les dades, el ministre ha exposat una radiografia de la sinistralitat: major letalitat (més morts per cada accident) i un augment del 50% de les víctimes mortals en autopistes i autovies respecte al mateix període del passat any (un 5% en carreteres convencionals).

A més, s'han produït més sinistres greus relacionats amb l'alcohol i la velocitat inadequada en dies laborables i les eixides de via i les col·lisions continuen sent els més freqüents.

Una dada "preocupant" és que el 34% dels morts en carretera durant el primer trimestre no portava posat el cinturó de seguretat enfront del 25% habitual.

També et pot interessar

stats